Téli Olimpiai Játékok 2018, Nemzetek faluja, Pyeongchang, Dél–Korea arculattervezése

A vizuális megjelenés az Olimpiai Játékok központi eleme. A 2018 – as Téli Olimpiai Játékok Pyeongchangben, Dél-Koreában kerültek megrendezésre, a sportverseny két nemzetek falujával rendelkezett: Pyeongchangben, illetve Gangneunban. A DesignDonum csapata Pyeongchang vizuális arculatát tervezte meg.

 

Pyeongchang desigdonum nemzetek városa kreatív arculattervezése

 

vizuális megoldások – a tervezés kezdete

A vizuális identitás minden nemzetközi sportesemény központi része, Pyeongchangben 90 nemzet, 2900 legjobb sportólója találkozott a csapat által tervezett arculattal. A látványterveknek követnie kellett az ügyfél által elképzelt ötletekhez, illetve  az Olimpia teljes arculatával is koherenesnek kellett lennie. Részletes brieft kaptunk, aminek fontos eleme volt, hogy az arculatnak és vizuális megjelenésnek illeszkednie kell a már meglévő, illetve épülés alatt álló épületekhez.

Kulcsszavaink: fenntarthatóság, rugalmasság, újrafelhasználhatóság és modularitás voltak.

Célkitűzés> Egyszerre kellett szem előtt tartanunk a téli olimpia brandjét és az ügyfél által képviselt üzenetet és minőséget. A falunak egyedülálló, multikulturális sokszínű és friss arculatot álmodtunk meg. Ügyfelünk kulszszavai a következők voltak: csúcsminőségű és modern, valamint fenntartható megoldásokra, melyet követtünk a vizuális megjelenítés, információs egységek, plakátok kialakítása során.

 

vizuális megoldások – a tervezés kezdete

 

Inspiráció

Megrendelőnk a Hochsitz At, a Hochsitz által tervezett épületek minimalisták, modernek és elegánsak. A szerkezet tiszta, és a természetes, törekszenek a fenntartható anyagok használatára. A fenntartható építőanyagok, a keresztmetszetű faanyag (CLT) deszkák (80%), az acéloszlopok (5%) és a szigetelt üveg (15%) figyelembe vett kombinációjának köszönhetően házuk minimális hatást gyakorol a környezetre. Olyan élénk színeket akartunk használni, amelyek a elütnek természetes felülettpk, mindeközben mégis összhangot alkotnak. Az arculat kialakítása során Hochsitz épületek lineáris rendszere inspirált minket.

 

Információs pont

 

Grafikai látványtervek

 

 

 

Beléptető kártya, Austria

 

Grafikai ötlet, inspiráció

 

Az épületek  karaktere, a perspektíva és a hegyek adta sziluett ötvözéséból született meg a brossúra vonalvezetője. A vonalgrafika kiegészült az olimpiai játékok színeivel.

 

Különböző beléptető kártyák grafikai tervezését, illetve ezek rögzítését is megterveztük, ezeket formába öntöttük és különböző variációkat prezentáltuk az ügyfélnek. A formai megoldások letisztult elegáns megfogalmazásban készültek el. Egyedi és megoldás a tartószalag kifeszítése és rögzítése.

 

 

A brief alapján egy moduláris falat is kellett terveznünk, ezen helyet kellett biztosítani a támogatók és partnerek logóinak. A tervezés további része a moduláris formák megtervezése volt. Információs pontot is terveztünk, ahol a sportólók tájékozódni tudtak, merre találják a fontos épületegységeket a nemzetek falujában. Az információs pontnak reprezentatív módon kellett támogatnia a helyszíni tájékozódást.

 

 

 

 

A főbejárat az egyik legfontosabb pontja a nemzetek falujának, mint majdnem minden épület, esemény, rendezvény vagy expo esetében. Így külön hangsúlyt fordítottunk a bejárat arculati megjelenésére. Fontos helyszín, hiszen ez az első és utolsó benyomása a sportolóknak.

 

vizuális megoldások – a tervezés kezdete

 

 

 

 

join us on Facebook → www.facebook.com/designdonum

Instagram → www.instagram.com/designdonum

and Behance →  https://www.behance.net/designdonum