A projekt

A 2017. évi FINA Világbajnokságra készült emlékérem formavilágát a víz áramlása, hullámzása és dinamikája inspirálta. Igazodnunk kellett a világverseny logójához és arculati elemeihez. A korábbi klasszikusabb érmektől eltérő egyedi friss megoldást kívántunk nyújtani.

INSPIRÁCIÓ

 A vizes világbajnokság során az emlékérem kiemelkedő szerepet töltött be, így fontos volt, hogy a sportolókat és a FINA nagyköveteit is megkérdezzük, milyen lehetőségeket tartanak izgalmasnak egy újragondolt érem esetében. A klasszikus értékek mellett nyitottak voltak újító elképzeléseinkre; a hagyományos lapos érmek síkjából kitörve izgalmas plasztikus elemek fonódnak össze a háromrészes fémérem koncepción.

A PROJEKT IDŐTARTAMA ÉS HELYSZÍN:

A projekt 2017 márciusában kezdődött és szoros határidővel júniusban zárult Budapesten.

KUTATÁSI ABSZTRAKT

A kutatás tipikusan a felsőbb osztályok viselkedését vizsgálta, felmérést végeztünk a FINA nagyköveteinek körében, hogy mit gondolnak a szokatlan formai megoldásról. A célcsoport kedvelte a klasszikus formanyelvet, de nem bánta a térbeli újításokat.

 A cél egy egyedi díj elkészítése volt, túllépve a klasszikus érem formai tulajdonságokkal. A világbajnokság két helyszínének, a Duna és a Balaton partjainak sziluettje látható a hátoldalon. A grafikai elemek játékossága plasztikusan köszön vissza az érem két oldalán, arányos, finom részletekkel, a víz állandó, kék színű megjelenésével.

 

KLIENS:

FINA World Championships

A FINA (Fédération Internationale de Natation), mely 1973-tól szervez világbajnokságot.